SİZLERE kocamaaan bir günaydın olsun efendiiiiiim:)
pek bir enerjiğim bu sabah...
perşembe günkü kar-buz perişanlığından sonra cuma tatili ve hafta sonu iyi geldi,
her ne kadar çok yorulmuş da dibe vurmuşsam da; kronik olaylardan sıradışı olaylara geçmek bile yeter:=)
taşınıyorum zira...
koliler hurçlar...
paketlenenler eşyalar,
sarılan tabaklar...
KIRILAN CAMLAR ÇERÇEVELER...
-kırılsa da sarılamayan gönüller...
neyse ne...de...bu ARA pek bir poğaça yer oldum,
hapur hupur hamur..önüm -arkam sağım solum saklanamayan ebe-sobeee...hesabı
saklanmayan hamur-poğaçaaaa.
hava soğuktu, enerji lazımdı derken...
Gelsin kekler, gitsin börekler...
hatta gitmesin börekler, kekler, neden gitsin ki midem varken başka yere...?
alışkanlık yapıyor inanın bana, yemeden duramaz oluyorsun sonra...
sabah sabah ikinci bir bataryam olsa dolu dolu da şöyle süslü tabaklar hazırlasam, kurtulsam poğaçalardan böreklerden, keklerden...bu mezalimden...
özlüyor sakin bir sabahı insan değil mi canlarım...şehrin keşmekeşi arasında çok yoruluyoruz beyin olarak, vücut olarak...
ruhu yorgun başlıyor insanlık haftaya:(
kanıksadık yorgunluğu ve huzursuzluğu...
sükunete hasret kaldık...
şehrin içinde kentliliğin bir getirisi poğaça-simit börekle geçiştirmek kahvaltıyı...
karı koca-evlat artık lüks sabah kahvaltılarında bir araya gelmek...
oysa ailenin iletişimini, ailenin aile oluşunu kutsadığı mekandır yemek sofraları...
düşünmez olduk kahvaltının değerini, sıcacık bir çayın dostu dosta bağladığını...
Canan Karatay Efendigil doktorum ceviz yeyin demektedir,
KENDİSİNİN BİR ÇOK TAVSİYESİNE KULAK ASMAKLA BERABER, sağlıklı olduğuna da inanmakla beraber, kaç kişi cevizle besleniyor acaba demeden duramayacağım...
ceviz mi kaldı köylerde efendim?!
ya da daha doğru bir soru ile köy mü kaldı ?
buradan kendisine sesleniyorum,ceviz kaç tl haberiniz var mı?
***Meraklısına: kabuk oranına göre 25 TL.den başlayarak 30-35-40 tl arası değişmektedir. Ekmek arası sandviçe kurban olayım ev yapımı olmak şartıyla...aaah ahhhh...Çin'den ve ABD'den gelmekte cevizlerin çoğunluğu...
toplumca oturur olduk, tavuk naaapsın?
soya bile üretmekten acizken...tembel tembel poğaça yerken biz....
önce şu ataleti yenmeliyiz...
yorgunluğun ve tembelliğin çemberinden çıkmalıyız milletçe...
gluten de beyazlatıcı da...hepimizin kanında var artık!
et mi kaldı Canan teyzeeee?
gerçi bu glutenler-beyazlatıcılar-bozulmayı önleyen bilumum kimyasallar da etkendir illa ki yorgunluğumuzda, o ayrı bir mesele şimdilik.
tabii oturup avakado yiyen bir kesimi tenzih ederekten...
zor kısacası...
beslşenmek de zor, üretmek de zor, yemek de zor...
ponçik ponçik poğaça..
daha kolayı mı var?
ucuz hem de...
tabak çanak derdi de yok,
servisi de masrafsız; sar peçeteye, hebele hübele ye arkadaşım....
hatta kimisi daha hamurken iyi pişirilmeden satılıyor fırınlarda...
beklemiş bayat yumurtalarla yapıldığına da eminken üstelik!!!
deniz anası gibi şiştim, deniz kestanesi gibi piştim nerdeyse yahu:(
yaaa....işte böyle canımcıklarım...gel de çık içinden işin Melek!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.