27 Mart 2013 Çarşamba

OSCARLIKLAR

Merhaba değerli okurlarım,
güzel mi güzel bir bahar akşamından selamlar...

bir bahar akşamı rastladım size
keyifli bir telaş içindeydiniz...
derinden bakınca gözlerinizin içine
neden raybeninizi takıverdiiiiiniz?
neden başınızı öne eğdiniz?


OSCARLIK FİLMLERDEN BİR DEMET:
 
"ARGO" ÜZERİNE
Neden acaba Oscar Ödülleri tartışılır diyenlerden misiniz sizde?
Nedenini Argo adlı filmi izleyince çözdüm kendimce...Belli lobilere hizmet edenler ve belli bir kültürü aşılayan filmler alıyor Oscarları...ARGO filmi de Cem Yılmaz'ın AROG'u kadar bir film bence...harflerin dizilişleri farklı sadece;))


Şaka bir yana Amerika ve müttefikleri arasında bir yerdeyseniz konum olarak Oscar alma olasılığınız yüksek olabilir...
ARGO benim için tam bir hayal kırıklığıydı...sevemedim ve bitse de gitsek modunda oldum hep.Konsolosluktan adam kaçıran dahi güvenlik görevlileri, film seti adı altında dönen dolaplar vb. konu. Ama insanların dramları tek taraflı verilmek zorunda mı dedirtiyor insana...
Tek bir vatandaşlarının ne kadar da kıymetli olduğunu görmek hoş insan hakları adına tabii...biz de olmayan imkanlar var ne de olsa, keşke herkes bu kaar korusa vatandaşını!Ama önemli olan vatandaşlık mı yoksa İNSAN olmak mı? yani ölen Iraklı ve Afganistanlı, İranlı da yaşama hakkına sahip değil mi acaba, belki bazılarının dediği gibi müslümanlara karşı ön yargıya neden olabilir, ama ben söylenmeyeni söylemek istiyorum:-diğer insanları aptal konumuna düşürmek, o halkı da aptal göstermeye hizmet edebilir mi acaba senaryo?

ZERO DARK THİRY - 00:30


Usame Bin Ladin'in nasıl ele geçirildiğini daha doğrusu öldürüldüğünü izliyorsunuz...Cıssss diyor size lobiler, " uzak durun haaaaa..." diyor!

Bu film de beklediğim performansta değildi...izleyeli epey oldu ama Argo'dan daha iyiydi bence, kurgusal olarak, mekan, derinlik vs.

Geriliyorsunuz işkence sahnelerinde, gerçi az kanlı ama  hayatta ne yazık ki öyle biraz ve bazı gerçekler kanlı oluyor:((

Şöööle cıvıl cıvıl renkler olsun filmlerinizde be ağalar be lobiler, olma mııı;)
AmA Pİ'nin Yaşamı bence tekrar söylemeliyim ki izlenmeye değer...


Bunlar benim görüşüm tabii...
bu filmlerden bazılarını- ya da başka filmler de olabilir*-   izleyen bana yorum yazsın lütfen, burada paylaşalım film yorumlarını da, güzel olur ya, oluuurr, olur bal gibi olur:)

Müthiş bir doğa ve insan kavgası hakim filme, farklı bir senaryo herşeyden öte ve sıkı bir oyunculuk...benim son sıralar izlediğim en sıradışı filmlerden biri şüphesiz...ya sizinki?
Bu günlük de bu kadaaar:)beni özleyin canlarımmm!
melekinizz 

25 Mart 2013 Pazartesi

BESLENME ALIŞKANLIKLARIMIZ VE SAĞLIĞIMIZA ETKLERİ

Komacan selamlarımla başlarım söze,
Eğer ki hatası olursa şol kulunuz affedileee:)

bugün farklı bir giriş yapayım dedim, bıktırmayayım değil mi yani...
görüşmeyeli nasılsınız bakalım canlar?
var mı yemeğiniz, aşınız,
yerinde mi gözünüz kaşınız
 ve iyi mi dostlar?


ben kulunuz daha iyiyim efendim,
- "alışmaya çalışmaya" alışıyorum nacizane;)

-Pekiii, neler paylaşayım bakalım bugüün? arşivlerimi tarayıp yazacağım...
biliyorsunuz ben hep doğaçlama yazarım, genellikle dönüp okumam yayınlamadan, işin büyüsü kaçar belki neme lazım...

-Bugünse azıcık sağlık mevzuularına daldıracağım burnumu (çıkarabilirsem ne alâ da!) işte başlıyoruz...

*** Zaman zaman kan şekerimizin düşmesi bizim hayata bakış açımızı dar açıya düşürüveriyor...yoksa neden şekere pasta böreğe aniden düşmelerimiz?

Güne Başlarken

Yiyecekler kalori sağlayarak, vücudunuzun sağlanan kalorileri daha verimli kullanmasını sağlayarak enerjinizi artırabilir. Daha iyi bir ruh hali için, en iyi yiyecekler şekerinizi stabil tutmaya yardımcı olan ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan beyin kimyasallarını tetikleyen yiyeceklerdir.

Kahvaltı

Daha enerjik olmak isteyenler için kahvaltı altın standarttır. Çalışmalar güne kahvaltı ile başlayanların gün boyunca daha enerjik ve pozitif olduklarını göstermektedir. En iyi kahvaltı seçeneği ise tam tahıl ekmekleri ile hazırlanmış, bol yeşillikli, yağsız proteinlerden oluşan kahvaltı seçenekleridir.

Sık Öğünler

Enerjinizi, kan şekerinizi ve modunuzu her zaman stabil tutmanın diğer bir yolu da sık sık ara öğünler yapmaktır.

Enerjik Karbonhidratlar

Karbonhidratlar diyetlerin düşmanı gibi görünüyor olabilir fakat onlar enerji sağlamada ve ruh halini destekleme de hayati öneme sahiplerdir. Bunlar vücudun tercih ettiği enerji kaynaklarıdır. Ayrıca kişiye kendini iyi hissettiren serotonin gibi kimyasalların artışını sağlarlar.


Kendimizi yorgun ve huysuz hissetmemek için püf nokta ise kan şekerinde ani yükselişe veya düşüşe neden olan tatlılardan kaçınmaktır. Bunların yerine tam tahıllı buğday ekmeği, kahverengi pirinç ve tahıl gibi kepekli tahılları tercih etmek gerekir. Vücudunuz tam tahıl ürünlerinin daha yavaş emilmesini sağlayarak kan şekerinizi ve enerjinizi stabil tutar.

-yesem diyetimi bozar mıyım acabaa?
kaç kalorisin bakalım?

Selenyumdan Zengin Besinler

Selenyum, iyi bir sağlık için gerekli bir mineraldir. Düşük selenyum alımı ile depreyon arasında ilişki bildiren çalışmalar bulunur. Çok fazla selenyum alınmasının zehirli etkileri de vardır ancak vitamin mineral hapları dışında, normal beslenme ile zehirli düzeyde selenyum almak pek olası değildir. Depresyon tedavisi alanların daha çok tüketmesi gereken selenyumdan zengin besinler fasulye ve baklagiller, yağsız et, düşük yağlı süt ürünleri, kabuklu yemişler, deniz ürünleri (istiridye, sardalya, yengeç, tatlı ve tuzlu su balıkları, kepekli tahıllar (tam tahıllı makarna, kahverengi pirinç, yulaf ezmesi gibi) sıralanır.


Yağsız Etler

Hindi, ton balığı ya da tavuk gibi protein açısından zengin gıdalar, tirozin adı verilen bir amino asit ihtiva ederler. Tirozin, depresyonda ve depresyon tedavisinde önemli olan dopamin ve norepinefrin düzeylerine etki eder. Bu tirozin desteği, sizin uyanık hissetmenizi, daha kolay konsantre olmanızı sağlar. Depresyon tedavisi esnasında, günde iki defa protein almanız olumlu etki gösterecektir. Ayrıca bu et ürünleri B12 vitamini içerirler ve bu vitaminin uykusuzluğa ve depresyona iyi geldiği bildirilmiştir.

Somon

Omega-3 yağ asitlerinin sayısız faydaları olduğunu biliyoruz. Son zamanlarda, bilim adamları, omega-3 yağ asitlerinin eksikliği depresyon ile ilişkili olduğunu ortaya koymuştur. Omega-3 yağ asitleri kaynakları yağlı balık (hamsi, uskumru, somon, sardalya, tirsi balığı ve ton balığı), keten tohumu ve fındıktır. Yine omega-3’ün bir başka türü olan alfa linolenik asit ise keten tohumu yağı, soya yağı, ceviz ve koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kanolada bulunur.







Etiketler

KEDİDİR O KEDİ :))