2 Ağustos 2015 Pazar

TERÖR VARKEN*

SELAM DEĞERLİ OKURLARIM

Kemer tatili çok önemli bir mevzuu değil aslında gündemdeki olayların yanında farkındayım elbette...
ama haber kanalı da değil ki benim bloğum anında gündemi yazayım çizeyim...üstelik gündem karanlık olunca içime hafakanlar basıyor, yazmaya elim pek gitmiyor ne yalan söyleyeyim.

Acılı bi hafta içindeyiz, şehitler verdik...zor zamanlardan geçiyoruz vesselam.
***pamuk ipliğine bağlı insanlarımızın moralleri, patladı patlayacak sinirler, bunaldık acı kayıplarla kuşkusuz!!!

*** üst perdeden ahkam kesmek istemem hiiiiç ama hiç bi zaman, haddimiz değil, yaşayan bilir acıyı da ölümü de, bize sabırlar dilemek düşer, halk olarak birlik olmak düşer...

***bir panik ortamı yaratılmak istenşyor, Kahraman Maraş^ta 3 kişi varmış canlı bomba mesela, bazılarımız haklı olarak evden çıkmaya çekinir oldu bu yüzden...alış veriş merkezleri boştu dün, sıcağın etkisi de büuyük tabii...ama amaç bu zaten! halkımızda sıkıntı ve buhran yaratmak. Tedbirli  olalım tabii ama paranoya yapmamız da yanlış bence.

***sıcağa rağmen yaşa,
****acıya rağmen yaşa....

***haine rağmen yaşa ey dost...iyilere ihtiyacı var bu zamanımızın!!!

***R. Hisarcıklıoğlu bir an evvel olayların durdurulmasını istedi, odalar ve borsalar birliği başkanı, iş adamları, federasyon ve dernek başkanları ile beraber çıktılar huzura; iş yapmamız için huzur şart dediler.HAKLILAR! Kemer'de esnaf kan ağlıyordu; bilmem gerçeklik payı ne kadar ama şunu dediler konuştuklarım:-yerli turistin ve Rus turistin haricinde turist yok, piyasa durgun...
-Suriyeli göçmen sıkıntısı kıyıları aldı yürüdü, malum kimi mülteci kimi denizde yakalanıyor, kimi elinde mendil mendil satıyor...zor halleri...ama turist bu manzarayı görmek istemiyor, insanlık dramı ama çözüm üretmenk yerine görmemek için gelmemeyi tercih ediyor insanlar...ne diyeceksin?

***acı yerinde acı; başka yerde sadece sancı oluyor kısacası!

***hal böyleyken böyle okurlarım, daha az bile yazdım, gerisini siz anlayın... 




FİLM ÖNERİSİ:

Konuyla alakası yok ama dün bir film izledim belgesel tadında, cnbc-e kanalındaydı sanırım: KON-TİKİ ...
gerçek hayat hikayesinin bir filme aktarımıydı ve  gerçek manada bir sürükleniş hikayesi, bir maceraydı...kaderini değiştiren bir baba vardı içinde, en çok da o kısmı dikkatimi cezbetti; ailesi bir tarafa, serüvenci ruhu öbür tarafa konmuştu...kim kazandı bilin bakalım?!
-izleyin derim bu filmi, Kon-tiki...



*** filmin sonunda o kadar çok yer ve o kadar çok isim yazdı ki esneme tuttu beni, o kadar uzun bi liste ki o kadar çok emek var demek...ellerine sağlık .

***vikipedia'dan aldığım bilgilerse şöyle:

Kon-Tiki (Özgün adı: Kon-Tiki), 2012 Norveç yapımı biyografik macera filmidir.
Norveçli kâşif Thor Heyerdahl'ın Polinezyalıların, bilinenlerin aksine Asya kıtasından değil de 1500 yıl kadar önce Güney Amerika kıtasından bu adalara gelmiş oldukları şeklindeki aykırı teorisini ispatlamak için bir grup gönüllüyle birlikte 1947 yılında yine kendisinin tasarladığı ve geçmişteki ilkel yapım teknikleriyle inşa ettikleri Kon-Tiki adlı arkaik salla yaptıkları maceralı Pasifik yolculuğunun dramatize edilmiş filmidir. Heyerdahl 1948 yılında bu yolculuğu anlatan bir belge-kitap yayımlamış, 1950 yılında da siyah-beyaz bir belgesel film yapmıştı. Kitap tüm dünyada 70 dilde 50 milyon adet basılırken, belgesel filmi de 1951'de En İyi Belgesel Film Akademi Ödülü'nü almıştı.
Her iki filmin ve kitabın adı olan "Kon-Tiki", aynı zamanda Thor Heyerdahl'ın ahşap teknesinin de adıydı. Heyerdahl teknesine isim seçerken İnkaların 'Güneş ve Fırtına Tanrısı'nın adından esinlenmişti. Teknenin orijinali Oslo'daki "Kon-Tiki Müzesi"nde sergilenmektedir.
Gerçek olaylara dayanan ve çekimleri Maldivler, Malta, Norveç, İsveç, Tayland, Bulgaristan ve New York gibi konuya uygun mekânlarda gerçekleştirilen "Kon-Tiki", 16.6 milyon dolarlık maliyetiyle Norveç sinema tarihinin en pahalı filmi ünvanını almış[1], ayrıca çevrildiği yıl kendi ülkesinde gişe rekortmeni olmuştur[2]. Film dijital formatta çekilmiştir.
Kon-Tiki, 2013 yılında Norveç adına katılacağı Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin düzenlediği 85. Akademi Ödülleri yarışmasında, Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü kategorisinde yarışmak üzere aday olarak seçilmiştir[3]. Aynı dalda Altın Küre Ödülü'ne de aday gösterilen film bu ödülü alamamıştı. Bu dalda Oscar ve Altın Küre'ye aday gösterilen ilk Norveç filmidir.

Etiketler

NEREDE TRAK ORADA BIRAK :) zaten aşk bir trafik kazası değil midir meleğim:) 20-04-2024

GÜNAYYYYDIN:=))) BUGÜN bahar geldiğinin kanıtını yaşadığım nir güne meraba dedim, biraz güneş...biraz pus...bolca çiçek oh mis... polen:)ç...