13 Eylül 2012 Perşembe

MELEKÇE YORUMLAR


-

13 Eylül 2012

Herkese kocamaaan birer selam göndererek başlarım söze, dünkü yazıma devam ediyorum, bilginize:)

ELEKTROMANYETİK RADYASYONA  DAİR-2

Elektromanyetik Radyasyondan Korunmak İçin-2

• Cep telefonuyla konuşmak yerine mesajlaşmayı tercih etmek, cep telefonunu çekim gücünün zayıf olduğu yerlerde değil güçlü olduğu yerlerde kullanmak maruz kalınan EM alan seviyesi düşürülebilir.

• Kablolu kulaklık olmadığı durumlarda telefonu açıp sonra kulağa götürülmelidir. Mümkünse hands-free (hoparlör) özelliği kullanılmalıdır. Kulağa götürülmesi durumunda telefonu birkaç cm uzakta konuşulmadır.
 
• Evde kablolu ev telefonu, dışarıda kablolu iş telefonu ve ankesörlü telefon kullanmaya özen gösterin.

• Kablosuz telefonlar da cep telefonu frekanslarında çalışmaktadır. Kablosuz telefonlar yerine klasik kablolu telefonları tercih ediniz. Kablosuz telefonu sohbet amaçlı kullanmamaya özen gösteriniz.





• İnternet bağlantısı için kablolu modem kullanılmalı. Bilgisayarda çalışırken bir antene çok yakın mesafede saatlerce oturuyorsunuz ve radyo frekans (RF) alanlara maruz kalıyorsunuz demektir. Bunu azaltmak ve önlemek için kablosuz teknolojilerini mümkün olduğunca kullanmamalıdır.
Wi-Fi (kablosuz erisim) özelliği olan dizüstü bilgisayar kullandığınızda ve açık tutulduğunda cihazınız bir anten görevi görür ve etrafınızdaki tüm RF dalgaları toplar. Kablosuz interneti kullanmadığınızda bilgisayarın Wi-Fi özelliğini kapatınız.

• Restoran, otel, tatil sitesi gibi yerlerde kablosuz internet erişimi olmayanları tercih ediniz.

• Elektrikli tıraş makinesini mümkünse şarjlı modellerini kullanmayı tercih ediniz.

• Tüplü (CRT) TV ekranlarından (ön ve arkasından) en az 2 m uzakta bulununuz. Mümkünse LED, LCD ve plazma ekranlar tercih edilmelidir.

• Mikrodalga fırın çalışırken 1 m mesafeden daha yakınında olmamaya özen gösteriniz. Gerekmedikçe kullanmayınız. Mümkünse çalıştırıldığında mutfakta bulunmayınız.

• Bazı kimseler EM alanlara diğerlerinden daha hassastır. Bu kimselerde bilgisayar monitörlerine ve diğer elektrikle çalışan aletlere karsı aşırı hassasiyet oluşabilir ve reaksiyonlar açığa çıkabilir. Bu reaksiyonlar:
*Boğazda kuruluk hissi,
*Gözde problemler (ağrı ve görme bozukluğu),
*Baş ağrısı,
*Alerji, yüzde kızarıklık,
*Uykusuzluk,
*Seslere karsı hassasiyet, işitme zorluğu,
*Yorgunluk
  şeklinde ortaya çıkabilmektedir.

"Teknoloji sağlığınızdan götürmesin!"
Doç. Dr. Ümit Göktolga'nın  yorumu şöyle:Teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı bir çağda yaşıyoruz. Bu imkânlardan elbette faydalanmalıyız ancak kullandığımız her cihazın olumsuzlukları hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Bu bilgiler ışığında onları bilinçli ve amacına uygun kullanmalıyız. Genel olarak tüm toplumun özellikle de çocuk, yaşlı ve üreme çağındakilerin bu konuda dikkatli olması gerekir. Bir halk sağlığı tehdidi olması nedeniyle konuya paydaş olan tüm resmi otoritelerinde aynı duyarlılık ve bilinçle hareket etmeleri zorunlu hale gelmiştir. Unutmayınız ki herhangi bir teknolojik ürün yaşamınızı kolaylaştırıyorsa, karşılığında büyük olasılıkla sağlığınızdan götürüyordur. (Caferuj'dan alıntı.)

BAKALIM NENELERİMİZ NELER SÖYLEMEK İSTER?


-Evet neneciğim, merhaba,anlatır mısın bize eskileri birazcık?

 
-Biz moklu bezleri bile kendi ellerimizle yıkardık ah yavrum aaah...Killen çamaşır yıkarıdık, saçımızı yıkarıdıık, arap sabunu kullanırdık hemi, pırıl pırıl olurdu da dökülüneyivermezdi...Şimdi gelinin saçları yerlerde geziyoru, benim oğlan neyi mi yoluyoru bilmeyooom, şampuan ediyomuş, döküyomuş gelinin saçlarını, doğruysa?


-Eskiden bulaşığ makinesi mi varıdı, dağ gibi bulaşığı yıka bubam yıka...Helkeynen su daşurduk çeşmeden güğümnen...hey bubam hey, çevür musluğu aksın su, sıcak hemi..nirde oğul nirdee!!!kar diz boyu, ceşme uzağta, get babam get...daha bi de eller sokağta oyalanıyo demesin diyü koşarduk yoğuş yuğarı...Şimdikiler bek eyiii...musluklardan sıcak su neyim akmazıdı.


-Eskiden bakkal-çakkal- fırın mı vardı her köşede...un da yoğudu..unumuzu yapardık, hamuru kendimiz yoğurur açardık...Pişirüdük hep birlikte, aha da sana ekmek! "yuka" deridik...Şindi ekmek makinaları çıkıvermiş diyolar, görmedim emme görenden duydum, azcık ekmek ediyomuş, küçükçe...Kime yeteceeese? Heeççç! Deden tek başına bi guzu yerdi yaşasaydı, gerçi 105 yaşında öldü emme, az daha yaşasaydı...Ah yavrum, bi tekne hamur kararduk da yine yitmez derdi gaynanamız, ertesi gün yine karardık unu...sona soba yakma derdi varıdı...otobos neyim de yoğudu, jet uçaklar füzeler var görüyom haberlerde de içim bi tuhaf oluyo. Sahi Mars'a giden uydu nolduuuu?



-Ben evlendühümde 13 yaşımda ya varudum ya yoğudum...okul yüzü de göremedik biz...Bebe büyüttük çul çaputnan..şimdi 3 günlük bebe abisinin kazağını geymiyo da şaşurur bakarum a gızıııımmmm....

-Oyle konuşuk etmeyun da!!! teknoloci eydür hoştuuur, haçen pen torinimin toriniyne konuşirım daa hemi de bunun ila...golayca ...İzveç'tedur da....göririm torinlerimi, sevinurum hemiii...eydur teknoloji...eyyyiii...


-Himmet Deden bi  guzuyu yeeeedi de doymazdı aha da, golleströl mu gollastrol mü ne hastasıyımış benim torun, daha 40 yaşında ya vaaa ya yoğ....e şincik nerdeee o dede, nerdeeee bu torun???deyiveeebakem. 


-Radyo dinlerdik hepimiz, bizi görürler sanırdık, duyarlar sanırdık, utanır yaşmak kapatırdı nenelerimiz....şimdi radyo mu kaldı? Acans çıkacak deye sofrayı çabuk kurar çabuk kaldırırdık...Heyecan vardı o zaman, evde çıt çıkmazdı bi de. Şimdi kanal çok dinleyen yok be yavrum. Varsa yoksa Tv,internet, hayfon, vayfay, fay, fay hattı...hastalıklar da arttı: RAHAT BATTI BE KIZIM,RAHAT BATTI :((
 
-Melekçe yorum: Onlar eskidendi dediğinizi duyar gibiyim...Evet eskidendi, ama belki daha yoğundu sevgiler, azdı pek çok şey, ama sağlıklıydı sanki...az olan değerliydi, az olan samimiydi, az olan şirindi, az olan özdü...
Şimdi "facebook hesabından" arkadaş olanlarla kurulu bir arkadaş camiasında hasta olduğunu duysa birileri, çok çok internetten bulduğu çorba fotoğrafını veya nane-limon görselini yollar...."Görsem ne yazaaar, görmesem ne hesabı!!!"

Sözlerimi Maviş Neneyle bitiriyorum:
-Yavrular, yiyin, için, çimin, sevin, gezin...Dünya gözel, hemi de pek gözeeel...Gerçi herşey bozuldu deyiler emme benim zamanımda da çok naçardık, yine devir fenaydı...
YİYİN, İÇİN, GÜLÜN DERİM TORUNLARIM...ÖPERİM Bİ DE, BİDENELERİM BENİİİİM



GÜNÜN ŞARKISI-KLİBİ:

Devir iletişim çağı, elektromanyetik dalga deriz de, cep telefonu deriz de kontörünüz kalır mı? BİTER TABİİ...ismini google'a girdim sevgilim, tanımadı seni...bluettoth'ta aşklar yalan diyor netekim.
Ata Demirer'den güzel yorum, günün şarkısı olmayı çoktan haketti vesselam.

http://www.vidivodo.com/video/ata-demirer-kontor-at-sevgilim-video-klip/428644

İşte dostlar geldik bu yazımızın da sonuna.Benim uykum geldi artık. Hadi bu kadar manyetik kirlenme çok bugün size de bana da. Dinlenin dostlar dinlenin. Melek.

NOT:
Dostlar şimdi farkettiğim üzere 14 Eylül Cuma-bugün yani- Minik Serçe, SEZEN AKSU Ankara Kentpark AVM'de bizlere bir açık hava konseri verecekmiş.
Biletler için mybiletle iletişime geçebilirsiniz.
49 TL.olarak biliyorum ama...

Haydi görüşürüz, gidenler bana da yorum yollasın olur mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

NEREDE TRAK ORADA BIRAK :) zaten aşk bir trafik kazası değil midir meleğim:) 20-04-2024

GÜNAYYYYDIN:=))) BUGÜN bahar geldiğinin kanıtını yaşadığım nir güne meraba dedim, biraz güneş...biraz pus...bolca çiçek oh mis... polen:)ç...