28 Şubat 2013 Perşembe

HER SABAH BİR ASLAN UYANIR AFRİKA'DA

komacaaan bir selam olsun hepinize....

bugün nasılsınız bakalım a dostlar?
yolunda mı her bi şeyler...değil mi? değildir de muhtemelen, her bir şeyin yerinde olması,4/4lük olması pek de olası değil ne de olsa...eğer olsaydı hayat denen bulmacanın ne anlamı kalırdı ki???değil mi, bir de böyle düşünmek lazım bence.

ille musluk damlayacak, ille dişimiz ağrıyacak, ille faturalar can yakacak, oğlanın sümüğü akacak...kızın ödevleri zor gelecek, kekin altı tutacak..olacak yani bir aksilik...


ille olacak...bazen de üst üste gelecek her bir şey...her bir yanınızı acıtacak dizlerinize değen taşlar...gözleriniz yaşaracak, burnunuzun direği sızlayacak...
acı olacak ki tatlının da tadı olsa, değeri anlaşılsın...
tabii ki canınız yanmasın, istemem bunu, kimsenin kılına zarar gelmesin derim ama komik olmamak adına azıcık ayaklarımız yere basmalı...


o ayağınıza takılan taşlar sizi ya bir yerlere getirecek ya da getirdi...
yetişemediğiniz o iş görüşmesi vardı ya, hani şu bir sürü aşama kattetmiştiniz o iş için..olmadı, ayağınız takıldı bir taşa...sendelediniz, düştünüz belki...otobüsü kaçırdınız, trafiğe takıldınız: ama bunun sayesinde de şimdiki "siz"i kazandınız:)
Dün arkadaşım Zehra bana çok güzel bir Afrika deyişinden bahsetti,teşekkürler canım arkadaşım sana, mesaj çok anlamlı çook.
İşte sizler için bu Afrika hikayesi:

*Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini, yoksa öleceğini bilir. Afrika' da her sabah bir aslan uyanır, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir.

*Her sabah bir ceylan uyanır Afrika'da...Dünden daha hızlı koşması gerektiğini bilerek...Ve her sabah bir aslan uyanır; dünkünden daha hızlı koşamazsa yarını göremeyeceğini bilerek!

*Aslan ya da ceylan bir önemi yoktur:
- Yeterki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin!


Düştüysek kalkabiliriz ve yolumuza da devam edebiliriz yani değerli okurlarım, yeter ki ayağa kalkmak zorunda olduğumuzu unutmayalım!

*Düşen ceylan kalkıp koşmadığı sürece devam edemez hayat maratonuna...denemeye değer oysa...

*-BAYILIYORUM ÇOCUKLARA!
Düşe kalka da olsa ayakta durmayı öğrenirler de onun için!
Çocuklar umut doludur, henüz hayal kırıklığına uğramamışlardır yetişkinler kadar da onun için!

Henüz daha kolay iyileşmektedir yaraları; yeter ki biz ona öğrenilmiş çaresizliği öğretmeyelim...kısır döngülere mahkum etmeden, hayallerine saldırmadan ve incitmeden ışığa doğru boy atmalarını sağlayalım, ay çiçekleri gibi:)

-bu güzelliğe bir maşaaallah alalım lütfen, oyy oyy oy!
-Çocuklar hayatın acımasızlığıyla başbaşa kalmamalıdır ki gelecek nesiller daha cesur olabilsin...küçücük bebekken ezersek umudunun başını, sendeler, ezilir, ezer ve tokken de yer ceylanları ve en vahişisinden aslan kesilir, kraldan çok kralcı olur sonra da...ezer ezildiği için ilk fırsatta.

-Oysa hayat dengeler üzerine kurulmuştur ve aslanlar kadar ceylanlar da kazanmalıdır canlarım!!!aslanın da zaman zaman burnu sürtülmelidir dağa taşa!

***Aslan payı dediğin haddini bilmeyi de gerektirir nitekim;))




GÜNÜN ŞARKISI
Yonca Lodi bizler için söylesin, Düştüysek Kalkarız...ölmedik ya:)

Güzel şarkı değil mi?

Bu akşamlık da bu kadaaaar....

*Hayat size heeep uğur böcekleri getirsin ki onlar ellerinize konsun,
**Değerbilirlik de getirsin ki onu elinizde tutmayı bilin!

MELEĞİNİZ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

NEREDE TRAK ORADA BIRAK :) zaten aşk bir trafik kazası değil midir meleğim:) 20-04-2024

GÜNAYYYYDIN:=))) BUGÜN bahar geldiğinin kanıtını yaşadığım nir güne meraba dedim, biraz güneş...biraz pus...bolca çiçek oh mis... polen:)ç...