5 Eylül 2012 Çarşamba

EYLÜL GÜZELDİR

Eylülü sevmeyenler vardır illa ki, ama ben eylülü sevmek zorunda olanlardanım...
Eylül hüzün belki, eylül serin..oysa bence bu fikri bize aşıladılar... her mecranın emeği var bu aşılamada: basın, aile, hatta çevremizdeki insanlar! Bu aşılamadan sonrasıdır eylülle hüznü aynı satırlara kazıyan...
Eylül, aşık oldunuzsa aşk kokan mevsimdir,
Hasretteyseniz vuslatlara: hasrettir,
Mutlu bir haber aldınızsa -olur ya bir beklentiniz gerçekleştiyse mesela, bir kuş konuverdiyse avucunuza mesela-  eylül sevinçtir, illa hüzün değil...

Dört mevsim yaz olacak diye bir beklentim vardı çocukken, çocukçaydı kabul ama o zaman "yaz hastası"ydım...ille dondurma, ille mısır yani:)) Ama sonbahar da güzel artık...Gelen her yeni şeye merhaba deme becerisi göstermeli insan hayatta...
Hayat belki zevkli anlarında daha güzel ama acılar da kederler de olmalı ki insan kimliğini bulsun.
"Tüket ve mutlu ol"(!) çılgınlığını atlatamayan biz zamane insanları" ömrünü tüketme"nin getirdiği kabullenmez yapısıyla mevsimleri, doğayı, sevdayı tüketmezse eğer daha nice eylüller görür bu gözler!!! Belki ölümü çağrıştırır insana eylül, yeşillerin sarılara teslimi, mavilerin morlara teslimi, sıcaklığın serinliğe teslimi...dahası bir yaz coşkusunun,yaşama coşkusunun durulması demek belki kültürümüzde eylül ve sonbahar... ona demişler sonbahar: Son olduğu ne malum peki bu baharın???

Ahmet Haşim'in şiiridir belki bizim neslin alnına kazınan "eteklerinde bir yığın yaprakla hazin eylül!"

EVDE MUTLULUĞU ARTIRMANIN YOLLARI

“ EVİM EVİM,GÜZEL EVİM ”

Evde mutlu olmak için yapmanız gerekenler.
1.        Şehir hayatının stresi,iş yaşamınındaki ve kişisel yaşamımızdaki sorumluluklar,trafikte yaşadığımız yoğunluk,yorucu ve stresli bir gün geçirmemize neden olur.Evimiz huzuru bulmak için bir sığınaktır.Dışarı yaşamımızda hayatımıza müdahale edemediğimiz şeylere evimizde edebilir,sağlıklı,mutlu rahat bir ortam yaratabiliriz.
2.        Evde huzurlu olmak icin kendimize ait bir odamızın olması şart değil,baktığımız zaman huzurlu olmamızı sağlıyacak bir köşenin olması yeterlidir.Bakarken huzur veren,içinizi ısıtan birkaç şey...Bu bir tablo,fotograf,aksesuar,akvaryum vb.hersey olabilir.

3.        Yatak odalarında da beş duyumuzu harekete geçirecek,rahatlatıcı faktörleri biraraya getirmek önemli.Gözlerinizin ve beyninizin dinlenmesi için fazla aydınlık mekanlardan kaçınmak gerekli.Televizyon seyrederek de kafanızı boşaltabilirsiniz.
4.        Renk seçimi de önemlidir.En sevdiğiniz renkten ziyade sizi rahatlatacak renkler önemlidir.Duvarlarınızda mavi,su yeşili gibi pastel tonları seçerek rahatlayabilirsiniz.
5.        Üzerimize giydiğimiz kumaşların dokusu da çok önemlidir.yumuşak pamuklu kumaşlar veya ipekli kumaşlar insanı daha rahat hissettirir.Kumaş seçimi koltuk,yastık ve yorgan seçimlerinde de önemlidir.Tertemiz beyaz yastıklarda,pofuduk yorganlarda,mis gibi kokan bir odada rahatça uyuyabilirsiniz.
6.        Kokular  rahatlamanızı sağlayacak yöntemlerden birisidir.Bunlar oda
spreyleri,tütsüler,kokulu mumlar olabilir.İşitme duyusunu harekete geçirmek için de hafif bir müzik,dalga sesleri,kuş sesleri gibi çeşitli seçenekler de evinizde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir.Uyku öncesinde dinlediğiniz zaman daha rahat uyku uyumamınızı sağlar.
7.        Tat alma duygusu da çok önemlidir.Sağlıklı yiyecekler yemek illa da lezzetsiz şeyler yemek anlamına gelmez.Çeşitli meyve kuruları tatlı ihtiyacımızı giderebilir.Ayrıca bitkisel çaylar huzur verebilir.Kısacası sizi mutlu edecek şeyleri keşfedin ve kendinize VAKİT AYIRIN!
Siz mutlu değilseniz bir başkasını nasıl mutlu edebilirsiniz ki?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

NEREDE TRAK ORADA BIRAK :) zaten aşk bir trafik kazası değil midir meleğim:) 20-04-2024

GÜNAYYYYDIN:=))) BUGÜN bahar geldiğinin kanıtını yaşadığım nir güne meraba dedim, biraz güneş...biraz pus...bolca çiçek oh mis... polen:)ç...