27 Ekim 2015 Salı

SU DİYE İÇTİĞİMİZ


MERHABA CANIMCIKLARIM,

bugün sizlerle içtiğimiz sudan sürdüğümüz kreme, salam-sucuk-sosis ve salama kadar basit ama önemli konulardan bahsedeceğim:
siz suyu nerden nasıl içiyorsunuz mesela? damacana? şişe? pet şişe mi cam şişe mi?
yok ben böyle iyiyim testiden kullanıyorum diyorsanız belki de en şanslı sizsiniz; ama içinde bekleyen su acaba ne kadar su???
öyle ya vücudumuzun çoğu su değil mi,ilkokulda öyle öğrenmemiş miydik?
belki de su değil de makaynadıyyy ne deysiniz :)
salam -sosis- sucuk yiyenlerden misiniz? kasap sucuk yerim daha sağlıklı mı diyorsunuz?ACABA...?*KASAP SUCUK dediysek halk tabiriyle kısaca kasap sucuk yani kasabın yaptığı sucuk manasında :)
kasabınız ne denli hijyenik, katılan maddeler neler sucuğunuza? temiz mi, güvenilir mi?  hadi diyelim içindeki eti kendiniz verdiniz...bi nebze daha iyi durumdasınız, peki salam-sosis-pastırma yiyecek olsanız? bu tarz şarkütrileri Dünya Sağlık Örgütü kanserojen ilan etti; hepimize geçmiş olsunnnn :(

geri gelelim suya; damacanalarda bpa adlı bi madde kullanıyorlar peki bu madde de sağlığa zararlı...
ikincisi içtiğiniz suyun kalitesi, hatta puanı kaç acaba?
piyasada çok JANJANLI reklamı olan doğal olduğu söylene gelen, en pahalısı, en bilineni dedikleriniz bile listede son sıralarda desem?! evet...ne yazık ki www.gidahareketi.org sitesine girip bir bakın derim.
içtiğinizz su demek bir nevi siz demek olduğuna göre...çok kabaca da olsa bu tabir, dikkat etmeye değmez
mi?
klor eklenen musluk suyu ellerimi mahvetmişti, krem alayım süreyim dedim herkes gibi, canlarım bir kafam karıştı ki sormayın; kimi organ,k içerikli, kimi biyolojik kökenli, kimi ÖKO TEST sertfikalı, kimi helal belgeli, kimi Avustralya'daki bilmem kim laboratuvarından onaylı...oooff of oof...biraz internette arama yapayım dedim, kafam karıştı, derken forumlara takıldı gözüm, kiminin aliyyül alaaa dediğine kimi rezil rüzva  demiş!
şimdi diyeceksiniz ki herkesin beklentisi farklı farklı, cildi farklı, ekonomisi farklı...tamam o konuda hemfikiriz, ama asıl kafa karıştırıcı olan birbirlerinin testlerini beğenmemeleri, satın alınan sertifika imaları, aracısız *daha doğrusu market raflarında değil de satış temsilcisiyle satış yapanlara verip veriştirenler...
içeriklerdeki organik kelimesinin kiminde biyolojik terimiyle yer değiştirmesi...kimi doğal ürün demekle yetinmiş...oooff ooff...kafam allak bullak! en iyisi evdeki yoğurdu sür gitsin diyor şeytan ama yoğurt da ne kadar yoğurt ki? sonuçta mayası ne kadar ev yapımı, valla marketten almaya ancak yetişenlerdenim; dolayısıyla market yoğurduyla mayalanan sütün yoğurdu pek mi doğal veya pek mi sağlıklı?
sonracığıma o süt ne kadar süt, içinde ne kadar su mevcut? sütçünün insafına kalmış tabii...
hatta sütçüden süt almak yine moda oldu ya; Brusella mikrobu ne olacak-süt ve süt ürünlerinde bulabilen bir mikrop! hamilelerde düşüğe bile sebep olabiliyormuş....
ayyy şiştim ve sizi de şişirdim galiba :( ama durum bu dostlar...
su diye içtiğimiz su değilken siz ne kadar siz olabilirsiniz ki?
yorum sizin...

Etiketler

KEDİDİR O KEDİ :))