10 Eylül 2014 Çarşamba

2. YILIMIZDA YAZ BİTERKEN

SELAM DEĞERLİ OKURLARIM



Yarı karanlık yarı güneşli bir havadan selamlar hepinize:)
Güney Kıbrıs'tan da okuyanlar var Amerika'dan da, Rusya'dan, Ukrayna'dan, Kırgızistan'dan, Almanya'dan...ve daha bir çok yerden bana ulaşanlar var, blogumun ilk yazısını yazdığım 4 Eylül 2012 tarihinden-miladımdan - itibaren benimle olan, okuyan, yorum yazan -yazmayan her ama herrrkese koccaman selamlar olsun :)


Zaman geldi ne çok konu vardı paylaşmak istediğim, kimini hayatın hengamesinde unuttum yazamadan uyudum, kimi gün konularıma sansür uygulamak zorunda kaldım, kimi gün yataktan kalkıp heyecanla yazdım sizlere...

çok derin mevzuulara pek girmek istemedim zaman geldi...an oldu; hüngür hüngür ağlayarak yazdım, an oldu gülüp oynayarak.Yanımda olanlara teşekkürler olsun bir orman dolusu ;)
 Bugün yaz bitimindeyiz ya malum; dedim bu yazın bir anatomisini çıkaralım:

  • yağışsız günler geçti, çok mu çok sıcak bir yaza merhaba dedi ülkemiz.Susuzluk sinyalleri çaldı göller, barajlar, bir çok gölde sular çekildi, yaban hayatı tehlikeye girdi; hoş haaaala da pek çıkmış sayılmaz. Sususzluk korkusundan hafakanlar bastı İstanbul'u...neyse ki son 5-6 gündür yağan yağışlar yüz güldürdü azıcık, yine de barajlarda su seviyesi şuan haberlerde söylendiği üzere %10-15 imiş...VAAH Türkiye'm vaah!



  • Küresel ısınmadan etkilendik epey bir; haliyle yaz ortasında sellerle boğuşanlar oldu, hatta selden sürüklenip de ölen bile var; Allah mekanını Cennet eylesin.
  • Meyve-sebze fiyatları aldı yürüdü...bazen de koştu:(
  • Limon üretimi sorun yaşayınca global sektörde bizim işbazlara gün doğdu, limonun kilo fiyatı 7-8 TL. oldu, rekor ki ne rekor.

  • Et fiyatları desen ha keza..
  • Dünya IŞİD diye bir sözle tanıştı ve yaptığı kıyımlarla...önce terör örgütü diye nitelenen bu kelime günü geldi bir yönetime ad oldu. Türk  Büyükelçiliği' nde çalışan onlarca vatandaşımızı kaçırdı, alıkoydu, ne derseniz adına...sayı kah 35 oldu, kah 40...muamma bir mevzu...
  • Türkmenler Irak'ta göçe zorlandı, Musul ve Kerkük'te ciddi oyunlar döndü, petrol kuyuları yakıldı, el değiştirdi...

  • Irak Ezidileri de diğer halk gibi göçe zorlandı, yüzbinlerce-milyonlarca Ezidi yollara koyuldu...sürgün misali..Şırnak'a yerleşti kimisi, kimisi öldü yollarda!
  • Amerika önce sessizliğini korudu, geçen hafta itibarıyle olaya el koyma kararı aldı, bombalama faslı başladı...
  • İsrail-Filistin gerginlikleri aldı yürüdü, İsrail Dünya kamuoyuna kafa tuttu...zaten pek de karşılık gördüğü söylenemez 
  • ...2200 kişi öldü, yaz boyu kanla yıkandı Dünya tarihi...bazı ülkelerde Yahudiler de dahil tepki için yürüyüşler olsa da sınırlı kaldı, olan 3100 Filistinli müslüman çocuğa oldu, bugünkü haberlere göre-kaynak Birleşmiş Milletler diye söylendi- bu çocukların 3'te 1'i ömrü boyunca bir daha hiiiç yürüyemeyecek vziyettte... demesi kolay, 1000 küsur çocuk!!!

  • Dünya kamuoyu binlerce ölüye sessiz kaldı, sustu, sınıfta kaldı insaniyet!
  • Ukrayna'da ayrılıkçılarla Rusya devleti taraftarları arasında sıkı çatışmalar, kanlı olaylar yaşandı... Avrupa ve Amerika yakından izledi, zaman zaman müdahil oldu. Ukrayna'da karmaşa ve kaos yaşandı...
Malezya uçağı Ukrayna 'da düştü, düşürüldü de dendi, garip gelişmeler yaşandı..

EYLÜL dediğin koca bir mevsim...düzelir elbet, düzeliiir, düzelirrr, düzelir!

GÜNÜN ŞARKISI

Sizlere Eylül'de Gel şarkısını hediye ediyorum canımcıklarım..Alpay söylesin kadife sesiyle :)
Eylül güzeldir her şeye rağmen, bu dünyadaki onca kara habere rağmen...http://www.youtube.com/watch?v=reIy0QRtH48
GÜNÜN TEBESSÜMÜ



9 Eylül 2014 Salı

AŞK

AŞK

Aşk...ellerinizi titreten,
kalbinizi sersemleten
sanki uçacakçasına ayakları yerden kesen...






Aşk, püfür püfür esen
yollarınızı kesen
umutlarınızı yeşerten


Aşk
bazen deliren
bazen delirten...

Kimi zaman saç-baş yolduran
kimi tırnak kemirten,
o yokken eriyen...


Etiketler

KEDİDİR O KEDİ :))