2 Mart 2013 Cumartesi

Ankara'dan Esintiler

merhabalar değerli okurlarım,

hafta sonu hafta sonu yine karşınızdayım,

ev hali ne de olsa demeden açtım yine bloğumu...başlayalım paylaşıma:)
evet şekerler bahar geliyordu gelecekti, gelemediydi derken artık geldi bu sefer...nerden mi belli, benim burnum dünden tıkandı bile...

bruno diye bir reklam var, hani bebekler var, bu burun tıkanacak arkadaş! yok öyle rahat uyku anneme...diyor bir yaramaz bebek...ben onlardan değilim valla...
neyse şehir de neler oluyor, neler bitiyor derseniz...
ben dün Ankara trafiğinde bir sıcağa bir cereyana kapıldım ve öğrendim ki ABD'den gelen değerli devlet büyüğünün yüzü suyu hürmetineymiş bunca trafik...75 dakikada anca vardık 10 kilometrelik yola, çile bülbüllerim çile hesabı!
bir de şunu farkettim,Merkel geldi Marshall gittii derken belediye otobüslerimizi yenilemiş, sanki şehir bayramlıklarını giymişti...son bir haftadır falan hummalı bir temizlik, yol yenileme çabası falan vardı, demek Ankara'ya cicilerini giydirmek ve 7 düvele rezil etmemek içinmiş.Amaç ne olursa olsun, iyi olmuş tabii...
4 Mart pazartesi günü Sheraton Otel'de Ankara moda haftası var a dostlar...
izlemek isteyene duyurulur...benim davetiyem var...bakalım toparlanıp da gidebilecek miyim, malum havalar çarpınca...gidersem paylaşırım sizinle fotoğraflarını.
-COCON var mesela tarzını beğendiğim, sıradışı bir yanı var...inşaallah giderim yaaaa.
Kapı gibi davetiye, ama bir de ben kapı gibi olsam ya:( hevesim zirvede ama  ne yazık ki enerjim bitik...hadi el ele verip bana oralardan şööyle kocccaman bir enerji yumağı atıverin olmaz mı? bu  durumum şuna benzedi: araba yolda kalır da hani abbiiii şuna bi  el atsanız beee diye yalvarırlar ya, ben de yolda kalan araba misaliyim bugün.

-Size HAMAMÖNÜNE'nü öneririm, gidin, görün bence.
-Altındağ Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla etkinlik yapacaklar arasında. Kadının yeri, islamiyet ve bakış açısı...Engin Noyan da gelecekmiş konuşmacı olarak.
Sanat sokağı...her yer tarih kokuyor,
her yer bizden,kültürümüzden esiyor yüzüne yüzüne insanın...
Mamak Kapalı cezaevinin olduğu alan Kültür merkezi haline getirilmişti, hafta içi oralardaydım, amman bir güzel bir güzzzeeel!Neler var neler;
-cam atölyeleri,
-ebru atölyesi,
-hediyelik eşya dükkanları,
-resim atölyeleri,
-çay evi...gözleme de yapıyorlar mis gibi...oooh ne keyif.

-bu da bir Osmanlı padişahı...
-lambalara dikkat edin giderseniz, perdelere bir de...
ben çok beğendim Sanat sokağını,reklama ihtiyacı var bence. Sonrasında da Samanpazarı'nın tarihsel dokusunu soludum, her şey iyi hoş da üst üste iki tarihsel doku solumak beni soğuttu, üşüttüm yani.Siz siz olun hazırlıklı gidin derim.



28 Şubat 2013 Perşembe

HER SABAH BİR ASLAN UYANIR AFRİKA'DA

komacaaan bir selam olsun hepinize....

bugün nasılsınız bakalım a dostlar?
yolunda mı her bi şeyler...değil mi? değildir de muhtemelen, her bir şeyin yerinde olması,4/4lük olması pek de olası değil ne de olsa...eğer olsaydı hayat denen bulmacanın ne anlamı kalırdı ki???değil mi, bir de böyle düşünmek lazım bence.

ille musluk damlayacak, ille dişimiz ağrıyacak, ille faturalar can yakacak, oğlanın sümüğü akacak...kızın ödevleri zor gelecek, kekin altı tutacak..olacak yani bir aksilik...


ille olacak...bazen de üst üste gelecek her bir şey...her bir yanınızı acıtacak dizlerinize değen taşlar...gözleriniz yaşaracak, burnunuzun direği sızlayacak...
acı olacak ki tatlının da tadı olsa, değeri anlaşılsın...
tabii ki canınız yanmasın, istemem bunu, kimsenin kılına zarar gelmesin derim ama komik olmamak adına azıcık ayaklarımız yere basmalı...


o ayağınıza takılan taşlar sizi ya bir yerlere getirecek ya da getirdi...
yetişemediğiniz o iş görüşmesi vardı ya, hani şu bir sürü aşama kattetmiştiniz o iş için..olmadı, ayağınız takıldı bir taşa...sendelediniz, düştünüz belki...otobüsü kaçırdınız, trafiğe takıldınız: ama bunun sayesinde de şimdiki "siz"i kazandınız:)
Dün arkadaşım Zehra bana çok güzel bir Afrika deyişinden bahsetti,teşekkürler canım arkadaşım sana, mesaj çok anlamlı çook.
İşte sizler için bu Afrika hikayesi:

*Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini, yoksa öleceğini bilir. Afrika' da her sabah bir aslan uyanır, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir.

*Her sabah bir ceylan uyanır Afrika'da...Dünden daha hızlı koşması gerektiğini bilerek...Ve her sabah bir aslan uyanır; dünkünden daha hızlı koşamazsa yarını göremeyeceğini bilerek!

*Aslan ya da ceylan bir önemi yoktur:
- Yeterki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin!


Düştüysek kalkabiliriz ve yolumuza da devam edebiliriz yani değerli okurlarım, yeter ki ayağa kalkmak zorunda olduğumuzu unutmayalım!

*Düşen ceylan kalkıp koşmadığı sürece devam edemez hayat maratonuna...denemeye değer oysa...

*-BAYILIYORUM ÇOCUKLARA!
Düşe kalka da olsa ayakta durmayı öğrenirler de onun için!
Çocuklar umut doludur, henüz hayal kırıklığına uğramamışlardır yetişkinler kadar da onun için!

Henüz daha kolay iyileşmektedir yaraları; yeter ki biz ona öğrenilmiş çaresizliği öğretmeyelim...kısır döngülere mahkum etmeden, hayallerine saldırmadan ve incitmeden ışığa doğru boy atmalarını sağlayalım, ay çiçekleri gibi:)

-bu güzelliğe bir maşaaallah alalım lütfen, oyy oyy oy!
-Çocuklar hayatın acımasızlığıyla başbaşa kalmamalıdır ki gelecek nesiller daha cesur olabilsin...küçücük bebekken ezersek umudunun başını, sendeler, ezilir, ezer ve tokken de yer ceylanları ve en vahişisinden aslan kesilir, kraldan çok kralcı olur sonra da...ezer ezildiği için ilk fırsatta.

-Oysa hayat dengeler üzerine kurulmuştur ve aslanlar kadar ceylanlar da kazanmalıdır canlarım!!!aslanın da zaman zaman burnu sürtülmelidir dağa taşa!

***Aslan payı dediğin haddini bilmeyi de gerektirir nitekim;))



27 Şubat 2013 Çarşamba

BİR HEVESTİR YAŞAMAK



bir tutkudur yaşamak
sıcacık bir çay gibi
içinizi ısıtırken bazen
bir de bakmışsınız
sırılsıklamsınız ahmak ıslatan yağmurlarında.

bir tutkudur yaşamak
umut pireyken bile
heves alıp deve yapıverir sizlere
tutunursunuz ana rahmine sımsıkı sarılmışça
daha henüz doğmadan.


bir hevestir yaşamak
elde edilip bitmemiştir
bitmesin de zaten
sürsün bezek bezek...
mutlulukla gülümseyerek



bir hevestir yaşamak
kırışmış ellerinizde
aklaşmış saçlarınızda
belki sarkmış gerdanınızda
ama dipdiri ruhunuzda
yeniler düştükçe kanayan yanlarınızı...



bir türküdür yaşamak
öylesine söylersiniz
kimi bağıra çağıra
kimi ağlaya sıklaya
kimi  göbek ata, parmak şıklata...
Meleğiniz

Etiketler

KEDİDİR O KEDİ :))