12 Kasım 2012 Pazartesi

KORUNCUK, CUK-CUK- CUK

Ayşecik-cik cik,
Fatmacık, cık-cık,cık,
Sen bu oyundan çık!
Koruncuk,cuk-cuk-cuk,
Sen bizim boncuk-cuk-cuk-cuk!





Merhaba değerli okurum,
bugün sizlere KORUNCUK VAKFI hakkında kısa bilgiler- haberler vermek istiyorum:
-KORUNCUK Vakfı Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nın kısaltılması.

***ÇÜNKÜ  SICAK BİR YUVA TÜM ÇOCUKLARIN HAKKI
1979 yılında kurulan vakıf kimsesiz çocukları çocukköyü adı verdikleri yerleşim birimlerinde  sevgi ve saygı dolu bir ortamda yetiştirmek üzere çalışmaktadır. Resmi sitelerinden aşağıdaki bilgileri aldım, ilgilisine:)))
images/b_hakkimizda.png

Hakkımızda

1979 yılında gönüllü kişiler tarafından kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV), her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktadır.

Misyonumuz

Kurup yaşattığımız “Çocukköyleri” ile ailesi olmayan veya terk edilen, kişisel varlığı tehdit altında olan, ihmal veya istismara uğramış, kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılmış korunmaya muhtaç çocukları (Koruncukları), toplumda başarılı bireyler haline getirmek ve ülkemizde yaşanan korunmaya muhtaç çocuklar sorununa da çözüm sunarak örnek teşkil etmek.

160. Yılını kutlayan Kiehl's ünlü isimlerinin imzasının bulunduğu bir projeyle Koruncuk vakfına yardım ediyor.
-Kendi alanlarında ilklere imza atan; Deniz Akkaya, Sibel Arna, Ceyla Aysal, Tuvana Büyükçınar, Aslı Ekşioğlu, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Harika Güral, Işın Görmüş, Michele Kafar Gültan, Ebru Şallı, Ece Şirin, Yalın, Selçuk Yöntem gibi önemli isimler bu projeye destek vermek için aynı çatı altında toplandı. Bu vesileyle ünlüler hem yaratıcılıklarını sergileyerek tasarımlarını paylaştılar hem de içlerindeki çocuğu ortaya çıkaran masal kahramanları olarak kamera karşısına geçtiler.

Çocuklara yardım kampanyası adına birlik olan bu 13 ünlü isim "Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı" bünyesindeki Koruncuklar için, Kiehl's Ultra Facial Cream ambalajları üzerine içlerindeki çocuğu çizdiler.
Kiehl's kendi alanında bir ilke imza atarak tasarımların yer aldığı Ultra Facial Cream'i Mayıs ayında satışa sunuyor olacak.
Kiehl's ünlü isimlerin imzasını taşıyan bu ürünlerin satışıyla elde edilecek olan gelirin büyük bir kısmını Koruncuk Vakfına bağışlayarak korunmaya muhtaç çocuklara elini uzatıyor.
Geleceğe destek vermek ve içinizdeki çocuğu yaşatmak adına siz de Koruncuk'lara el vermek isterseniz 0212-274 95 45 numaralı vakıf telefonunu arayabilirsiniz.


Üstelik 23 Kasıma kadar da bu çocuklar için yapılan resimler 2. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde sergilenecek.
-Düş Çocuk Gerçek Çocuk” konseptli, 9-23 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan bienalin açılışı 9 Kasım 2012, Cuma günü saat 14.30’da Bienal Ana Mekanı olan Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yine Koruncuk Vakfının sitesinde gördüğüm kadarıyla özel günler için de hem hediye gönderip hem Koruncuk'a yardım edebilirisiniz, sevgilinize gül mü yollayacaksınız: Koruncuk için satılan güllerden yollayabilirsiniz pekala...Sevimli kurabiyleri, lilyum çiçekleri de var...Ayrıntı için sitenin adresi yukarıda canlarım.
Bir çocuğun korunmasına yardım etsek,
Ufacık da olsa bir katkımız olsa,
Çorbada tuzumuz olsa fena olmaz diyenlere duyurulur.
5TL.lik mesaj atarak da olabilir.

ONLAR bile yavrularını korurken  hele... kimler mi işte bakın efendim*- Steve Bloom'un favori aileleri aşağıda*



koskoca filin yavrusu ama yağmur karşısında ne kadar da çaresiz görünüyor, çareyi anacığının sakin kıyısına sığınmakta bulmuş...ay pek de masum bu haycancağızlar ya...tıpkı yeni doğan bir bebek gibi...













ONLAR BİLE YAVRULARINI KORUMAK İÇİN CANINI DİŞİNE TAKMIŞKEN...
BİZ ELELE VERECEĞİZ, ÇOK MU?

bir eli büken olur, çok da çabuk bükülür... ya  bin eli?
kimseden iyilik meleği olmasını talep edemeyiz belki ama, her birimiz kendi çapımızda birer iyilik meleği olabiliriz, ne dersiniz değerli okurlarım:))


GÜNÜN ŞARKISI

Bugünkü şarkımız Sıla'dan İmkansız...

şarkıya ulaşmak imkansız değil ama, işte link aşağıda:
ben seviyorum ya bu kızcayızı :)) umarım siz de seversiniz...


Sizleri imkansızlıklardan uzak bir dünyaya emanet ederek veda ediyorum değerli okurlarım.
beni unutmayın olur mu, yine gelin....beklerimmm:))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

KEDİDİR O KEDİ :))