28 Eylül 2012 Cuma

YAŞASIN HAFTA SONU



EN GÜZEL SON

-En güzel son nedir? bilin bakalım bu bilmeceyi...
-Tabii ki hafta sonu!!!

SONUNDA HAFTA SONU GELDİ...
değerli okurlarım, sonunda hafta sonu geldi...çok şükür deyip durdum bugün, cumayı da kazasız belasız gördüm dedim içimden, öyle yorulmuşum ki anlatamam...Sırtında taş mı taşıdın derseniz, daha beter diyebilirim...

Bu hafta belirsizlikler haftasıydı sanki, işte belirsizlikler, evde, zihnimde, geleceğe dair derken bu hafta ben sanki belirsizlikler kolleksiyonu yapmışım, şu an geriye dönüp düne, evelki güne bakıyorum da sanki çooook uzak zamanlarmış veya hiç yaşanmamış gibiler benim için. Kaçınız bu durumu yaşadı bilemem, ama yorum yazarsanız paylaşırım blokta.

Belirsizlik insanı çok geriyor, çok sıkıyor dostlar...
Belirsizliği benim bünyem- beynim sevmiyor belki...yakın koşullardaki iş arkadaşlarım da aynı sıkıntı var ama onların tamamen farklı DNA yapıları, sosyal çevreleri ve hayata bakışları, mizaçları, bugüne değin yaşadıkları ve biriktirdikleri... Dolayısıyla tepkileri de farklı, kimi daha rahat karşılarken belirsizliği, kimi depremlerle, kimi sakin bir göl olarak karşılıyor işte... Ama kızmamak lazım sakin göle sakin diye, deprem yaşayana abarttın diye...Biz onun gözünden bakamazsak hayata anlayamayız onun neler hissettiğini.

Biraz empati diyorum da başka bişey demiyorum velhasılıkelam:)

Şimdi hafta sonunu iple çekenler beni daha iyi anlar: evde durasım yoooooooooook. Gidilecek yer çok, yapılacak iş, keşfedilecek mekan çok...Kafa nereye ben oraya inşallah. 


 Yaşasın hafta sonu...

Sonbaharın şu güzel günlerinin kıymetini bilmek gerek değerli dostlar... Bol bol fotoğraf çekmek ve bloktan beraberce seyretmek gerek...

Hadi bana sonbahar fotoğrafları yollayın...lütfeeeen, yaşadığınız kentten, yaşamak istediğiniz yerden, nerden olursa olsun. Bek-li-yo-ruuum.


Yağmur çamur başlamadan gezmek, tozmak gerek.

 İşte size canlı mı canlı, yaramaz, şımarık bir şarkı.
İşte Bronu Mars ve işte Marstan gelen maymunları....
-rüşvet veriyorum ki fotoğraf yollayın bana :)) -

UYARI:
Klip küçük çocuklar için pek  uygun sayılmaz, gerçi TV.lerde çıktığına şahit olduğum bir klip, şarkı hoş.



KOKULAR VE BİZ

Gün içinde ne kadar farklı kokulara maruz kalıyoruz değerli okurlarım,
kimini içimize çektikçe çekesimiz gelirken kiminde de sanki burnumuzun direği kırılır, hatta bulunduğumuz ortamı terk etmek için can atarız.
Otobüs, dolmuş, merdivenler gibi beraberce kullanılan yerlerde nefis bir parfümden tutun da çemen kokusuna değin neler kokmaz ki...Toplu taşımalarda ben kokunun kaynağını hafiye bir polis gibi anında buluverirken üzerine tazyikli su sıkmak isterim o anda yani, o denli nevrim döner...Bu aşırı parfüm sıkanlar için de geçerli, yani efenim kime ne senin parfümünün notalarından, neden bunca baskın olma hevesi, değil mi ya???

O kadar güvenilmez ki koku zevkine de yani, sen sevdin de koku banyosu yaptın diye ben çekmeli miyim hiç tanımadığım ama aynı sinemada yanyana oturmak zorunda kaldığım tikky dostum:(


Moral Haberin haberine göre:
Konutlarla işyerlerinin iç içe geçtiği metropollerde yaşanan 'kötü koku' çilesini bitirecek yönetmelik devreye girdi. Fabrika, lokanta ve pastane gibi işletmelerin yaydığı kokuyla ilgili şikâyetleri işleme alacak denetimler başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı denetimlerde yasal sınırın üstünde rahatsız eden koku yayan yerler uyarılacak. Gerekirse faaliyet durdurma ve para cezası verilecek.


Bir de şu parfüm banyosu yapanlara, üstü başı sigara kokanlara faaliyet durdurma cezası verilse, bir yönetmelik gelse keşkeee...

"-Koku, hayatın anlarını yeniden hayata geçirir" diyor ünlü modacı Karl Lagerfeld. Parfümler kişinin  görünmeyen ama en önemli aksesuarlarıdır.İyi bir kokunun, onu kullanan kişinin karakterini yansıtması ise en belirgin özelliği. Bu yüzden bu kadar geniş bir koku yelpazesi içinde herkesin kendine uygun parfümü bulması, biraz zaman alan bir deneyim.



 Kokunun eş seçiminde de çok önemli bir etken olduğunu belirtmeme gerek var mııı?

Parfüm seçmenin altın kuralları
1-Doğru parfümü nasıl bulursunuz?
Bir parfüm satın almanın en doğru zamanı sabah saatleridir. O süreçte henüz koku alma duygusu uyanıktır ve gündelik kokular henüz havaya karışmamıştır. Ama yine de burnun çok kolay yorulduğunu belirtmekte fayda var. Öyle ki, sadece üç koklamanın ardından aradaki farkı ayırt etmekte zorlanmaya başlar. Bu yüzden uzmanlar koku duyunuzu temizlemenin en iyi yolunun taze bir kahveyle mümkün olabileceğini belirtiyor. Kahve aroması diğer tüm kokuları nötralize ediyor ve sonraki seçimleriniz için size yeniden fırsat yaratıyor. Denediğiniz parfümü el bileğinizin içinde değil aynı zamanda yanınızda taşıyabileceğiniz deneme çubuklarından koklayın. Böylelikle aralarından seçim yapamadığınız farklı kokuları evde yeniden test etme imkanı bulabilirsiniz.
Kendisine yakışmayan koku seçenler varsa çevrenizde ona bir iyilik yapın ve bu önerileri hatırlatın isterseniz, hem ona da iyilik yapmış olursunuz:)

2- Parfüm ne zaman ve nasıl kullanılmalı?
Uzmanlara göre, parfümün en ideal sürülme zamanı duş sonrası. Hızlı kan dolaşımı dolayısıyla oluşan vücut ısısı, kokunun cilde daha kalıcı bir şekilde alınmasını sağlıyor ve aromasının değişmesini önlüyor. El bileğine sürülen parfüm ise ovuşturmanın etkisiyle molekülleri zarar gördüğü için koku kimliğini kaybediyor.






3- Parfümün en kalıcı olduğu bölgeler
Kokunun kalıcılığını uzatan en ideal vücut bölgeleri arasında şakaklar ve kol içleri öne çıkıyor. Vücudun bu belirtilen bölgeleri kan damarlarının cilde en yakın olduğu yerler, dolayısıyla buralarda ısı daha yüksek. Bu da kokunun bu bölgelerde mükemmel şekilde tende hapsedilmesini sağlıyor. Kulak arkasına koku sürme alışkanlığını derhal değiştirin! Çünkü bu bölgede cilt daha fazla yağ üretiyor, o da kokuyla bir araya geldiğinde içeriğinin değişmesine yol açıyor.


4- Parfüm nerede saklanmalı?
Hepimizin parfümlerimizi sergilemeyi en sevdiğimiz yerlerden biri banyolar. Ancak bu aydınlık, sıcak ve nemli ortam, parfümün ömrünü kısaltıyor. En iyisi kapağı kapalı olarak nemsiz, serin ve karanlık bir yerde, örneğin dolapta ya da çekmecede saklamak... Hatta buzdolapları, parfümler için ideal yerler olarak tavsiye ediliyor.

5- Kokuları karıştırabilir miyiz?
Aslında her kokunun kendi içinde bir uyumu söz konusu. Birkaç farklı kokunun aynı anda kullanılması, hafif bir uyumsuzluk yaratabilir. Dolayısıyla her parfümün kendi kişiliği zarar görür ve ortaya kötü kokular da çıkabilir. Parfümlerinizi karıştırarak kullanmak istiyorsanız, en azından aynı koku ailesinden olmalarına dikkat edin.

6- Neden parfümler her tende farklı kokar?
Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltle buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif diğer tende güçlü reaksiyonlar da farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.





7- Gün içinde parfümü değiştirmek mümkün mü?
Bunun için önceden mutlaka duş alınmalı mı?
Duş almak parfüm değiştirmek için mutlaka yapılması gereken bir eylem değil. Kokular yaklaşık dört saat içinde notalarının büyük kısmını kaybettiklerinden, bu süreden itibaren başka koku kullanmanızda sakınca olmayacaktır.

8- Hangi koku ne zaman kullanılmalı?
Ağır, oryantal kokular özel gecelerde hoş durabilirken, bir iş yemeği için fazla kaçabilir. Dolayısıyla gün ne kadar erken başlarsa, parfüm de o kadar hafif olmalı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise daha ağır kokular kullanabilirsiniz.

 

9- Bir kokunun kalıcılığı ne kadardır?
Genel kural; bir parfümün alkol içeriği ne kadar fazlaysa kalıcılığı da o kadar uzundur. Saf bir parfümün koku konsantrasyonu yüksektir, ancak düşük alkol oranına sahip kokuların en geç altı ay içinde tüketilmesi gerekmektedir. Eau de parfum ve eau de toilette, alkol oranı yoğun kokular olduğundan üç yıla kadar dayanabilir. Eğer parfümünüzün kokusu ve rengi değişmişse yapacağınız tek şey onu atmaktır.

10- Parfümün tendeki kalıcılığı nasıl sağlanır?
Parfümün kalıcılığı cildin tipiyle yakından alakalıdır. Kuru ciltler kokunun aromatik içeriklerini yağlı ciltler kadar iyi muhafaza edemez. Bu yüzden parfüm denerken, cildinizin küçük bir bölgesine hafif yağlı ve kokusuz vücut losyonu sürüp parfümü bunun üzerine sıkın.
kaynak:kırmızıruj.com


 

Bana kalırsa parfüm seçerken temel kural teninize en iyi giden, size kendinizi rahat hisettiren kokuyu seçmektir. Sevgiliniz, zevkine güvendiğiniz bir dostunuz, o gün giydiğiniz bluzun- elbisenin dokusu bile çok önemlidir koku seçiminde.


Kullandığınız duş jeli,krem,  sabun vb. de parfümün teninizdeki duruşunu etkiler, özellikle parfüm alışverişine çıkacaksanız bunları da unutmayın derim ben.




Ev yapımı toz oda kokusu


Oda kokusu, oda spreyi (sigara kokusu, dumanı vb.) astımı tetikliyor, kokunun sağlığı tehdit eden yönü de var yani dostlar.Ama iç mekanlara da hoş kokular lazım,sağlıklı ve ferah.Bu yüzden ben de sizlere bir oda parfümü nasıl yapılabilir, bu pratik bilgiyi vereyim istedim ve araştırdım, buldum:

Malzemeler1-2 fincan kabartma tozu
Kokusunu sevdiğiniz uçucu yağ
Küçük kavanoz
Kavanozu süslemek için kağıt
İğne
Makas

Yapılışı: Kavanozu yarısına kadar kabartma tozu ile doldurun ve üzerine sevdiğiniz kokunun yağını 8-12 damla damlatın. Kavanoz kapağını kapatın. Desenli bir kağıt ile süsleyin ve kapağa, ısıtılmış iğne yardımıyla 10-12 delik açın.
Alıntı: kadın ve kadın.

KOKUYA DAİR BİR ROMAN

PARFÜMÜN DANSI

Size bu kitabı okumanızı önereceğim, hem sıradışı bir roman, hem sürükleyici, hem mitolojik, hem bilim kurgu...sıradışı kısaca. Güzel, Pan'a yaraşır:)) Sadece biraz yorulabilirsiniz, bunun dışında iyi bir hafızanız olmalı ki nerde kaldım diye düşünmeyin.

Okuyalım dostlar, kime zararı var ki???


GÜNÜN ŞARKISI:

Çok romantik bir şarkıyla veda ediyorum sizlere dostlar...
http://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk&feature=branded

ÇEVRENİZDE GÜZEL KOKULAR OLSUN EFENDİM...
meleğiniz size veda ediyor, yine gelin emi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

NEREDE TRAK ORADA BIRAK :) zaten aşk bir trafik kazası değil midir meleğim:) 20-04-2024

GÜNAYYYYDIN:=))) BUGÜN bahar geldiğinin kanıtını yaşadığım nir güne meraba dedim, biraz güneş...biraz pus...bolca çiçek oh mis... polen:)ç...