4 Eylül 2012 Salı

Merhabalar tekrar!
bugün ilk günüm ya heyecanlıyım tabii birazcıcık...birazcıcık dedimse bakmayın, cıcık cıcık heyecanlıyım, ıcık  değil yani....epeyy:) Burak Kut'un bir zamanlar dediği gibi :
    Heyecanlıyım...daha yolun başındayım!

GÜÇSÜZLEŞTİREN İNANÇLARIMIZI DEĞİŞTİRMEKLE BAŞLAYALIM İŞE!

işte dostlar başlarız söze, amma velakin bizi güçsüzleştiren inançlarımızı değiştirmekle başlayalım işe:)) madem dedik ki zaman sahilde durma değil denize açılma vaktidir, o halde aşağıdaki yazı tam size göre: H.Aarabacığlo'ndan alıntıdır:

. Anthony Robbins hayatımıza yön veren şeyin güçlendirici veya güçsüzleştirici inançlar olduğunu anlatıyor. Karşı cinsle ilgili hangi inançlara sahibiz? Para ile ilgili hangi inançlara sahibiz? Bu inançlar bizi güçlendiriyor mu güçsüzleştiriyor mu? Bu tespitleri yaptıktan sonra güçsüzleştirici inançları nasıl yıkacağımızı ve yerine güçlendirici inançları nasıl yerleştirebileceğimizi anlatıyor. Bu uygulama için profesyonel bir desteğe ihtiyacınız olursa beni arayabilirsiniz.

Şimdi biraz sınırlayıcı inançlara bakalım. Bunları gözden geçirirken, bu inançların getirdiği bazı sonuçların neler olduğunu düşünün. En çok güçsüzleştiren iki inancı seçip yuvarlak içine alın. Bu inançların hayatınıza yüklediği maliyeti artık taşımak istemediğinize hemen şimdi karar verin. Unutmayın ki bu inançlardan kuşku duymaya başlar, geçerli olup olmadıklarını sorgularsanız, bunların referans ayaklarını sallamaya başlarsınız. Artık o inançlar sizi etkilemez olur. Güçsüzleştiren inançların altındaki emin olma ayaklarını birer tekmede fırlatıp atmak için kendinize şu aşağıdaki soruları sorun:
  1. Bu inanç neden gülünç ya da saçma?
  2. Bu inancı öğrendiğim insan model olarak alınmaya değer miydi?
  3. Bu inançtan kurtulmazsam, sonunda bana duygusal olarak nelere mal olur?
  4. Bu inançtan kurtulmazsam sonunda bana ilişkilerim açısından nelere mal olur?
  5. Bu inançtan kurtulmazsam sonunda bana fiziksel açıdan nelere mal olur?
  6. Bu inançtan kurtulmazsam sonunda bana parasal açıdan nelere mal olur?
  7. Bu inançtan kurtulmazsam sonunda bana ailem ve sevdiklerim açısından nelere mal olur?
Bu sorulara cevap vermek için zaman ayırdıysanız, inançlarınızın bu sorular karşısında büyük ölçüde zayıfladığını göreceksiniz. Şimdi bu inançların size nelere mal olmuş olduğunu ve değişmezlerse gelecekte getirecekleri maliyetleri düşünüp, o konuya tam anlamıyla bağlanın. Buna öyle yoğun duygular bağlayın ki bu inançlardan ebediyen kurtulmanızı sağlasın. Üstelik de bunu hemen yapmaya karar verin.
Son olarak bir modeli bırakmak için yerine mutlaka yenisini koymak gerektiğini de hatırlatmak gerekir. Şimdi hemen seçtiğiniz iki sınırlayıcı inanç yerine koyabileceğiniz inançları yazın. Nedir bunların antitezi? Örneğin "Kadın olduğum için asla başarıya ulaşamam" biçiminde bir inancınız varsa, yeni inancınız "Kadın olduğum için hiçbir erkeğin aklına bile gelmeyecek kaynaklarım var" yazın. Bu fikirden emin olabilmek için onu ne gibi referanslarla destekleyebilirsiniz? Siz bu inancı destekleyip güçlendirirken bu inancın da sizin davranışlarınızı tümüyle yeni ve daha güçlendirici biçimde yönlendirmeye başladığını göreceksiniz.
Hayatınızda istediğiniz sonuçları elde edemiyorsanız, kendinize şu soruyu sormanızı öneririm: "Bu noktada başarılı olmak için neye inanmam gerekirdi?" Ya da şöyle bir soru: "Bu alanda şu anda başarı gösteren kimler var? Nelerin mümkün olduğu konusunda benden farklı inançları neler?" O zaman sizin gözden kaçırdığınız kilit inancı keşfedebilirsiniz. Eğer acı çekiyorsanız, kendinizi zorluklarla yüz yüze, çaresiz ve öfkeli hissediyorsanız, kendinize şunu sormak isteyebilirsiniz: Böyle hissetmek için neye inanıyor olmam gerek? Bu basit sürecin mucizesi, sahip olduğunuzun farkına bile varmadığınız bazı inançları su yüzüne çıkarmasıdır.
      Örneğin, kendinizi sıkkın ve üzgün hissediyorsanız, şöyle sorarsınız: Bu depresyonu hissetmek için benim neye inanmış olmam gerek? Herhalde şöyle bir şey bulursunuz: "İşler hiç düzelmeyecek" ya da "Umut yok". Bu inançları kelimelendirilmiş halde duyunca belki de "Ben buna inanmıyorum. Şu anda kötü hissediyorum ama bunun ebediyen sürmeyeceğini biliyorum. Bu da geçecektir diyebilirsiniz. Ya da belki sorunların kalıcı olduğu inancının  tümüyle yıkıcı bir şey olduğuna bunu bir daha asla düşünmek istemediğinize karar verebilirsiniz.
     İnançların yaratma ve yıkma potansiyeli korkunçtur. Tâ yüreğinizde, yapabileceğinizin en fazlasından daha azına razı olmamaya karar verdiğiniz için bu yazıyı okuyorsunuz. Rüyalarınızı boşa çıkarmak yerine istediğiniz vizyonu yaratacak gücü yaratmayı gerçekten istiyor musunuz? O zaman sizi güçlendirecek inançları seçin. İçinizdeki en yüksek niteliklere seslenen bir kadere doğru yürütecek imanlar yaratın. Aileniz, işiniz, çevreniz ve ülkeniz bundan azına layık değildir..."

Belki yıllardır ne kadar da işe yaramaz boş inanç biriktirdik...
Belki o inançlar uçmamızı engelledi  engin dünyalara??? Kanatlarımızı kırdı örneğin...bileklerimizi kanattı ve biz hiç de irdelemeden sürdürdük ona inanmayı...
Sizlerden ricam şimdi iki dakika bile olsa neleri boşu boşuna içinizde taşıyıp da kendinizi yorduğunuza dair bir öz eleştiri yapıp sonra açık denizlere yol almayı hayal etmeniz...hayal bile olsa güzel...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için değerlidir, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

NEREDE TRAK ORADA BIRAK :) zaten aşk bir trafik kazası değil midir meleğim:) 20-04-2024

GÜNAYYYYDIN:=))) BUGÜN bahar geldiğinin kanıtını yaşadığım nir güne meraba dedim, biraz güneş...biraz pus...bolca çiçek oh mis... polen:)ç...